Hvem skal udbedre fejl og mangler ved nybyggeri? | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Hvem skal udbedre fejl og mangler ved nybyggeri?

25.05.2023 09:45:42

 

Spørgsmål:

Kære BOLIGadvokat

Vi står og har bygget nyt hus, som vi er flyttet ind i for fem uger siden.

Der var stadigvæk mangler, da vi flyttede ind i huset, som de lovede ville blive færdiggjort.

Vi tilbageholdte 250.000 kr., da vi havde den mulighed i vores kontrakt, og fordi vi så håbede på, at de ville have lidt større engagement for at blive færdige.

Mange af de fejl og mangler har vi selv fået udbedret, herunder manglende kontakter, udhængsbrædder, der hang og ikke sømmet fast, m.v.

Mange fejl og mangler har vi indset aldrig bliver færdiggjort af firmaet – det må vi leve med.

Men problemet opstår i de store ting, de mangler, en gavl, som skal opmures, soklen, som skal pudses, døre, som efterfølgende skal tætnes, så der ikke løber vand ind i huset, og en kæmpe bunke affald, som vi ikke selv kan komme af med (vi har selv ryddet alt affald op omkring grunden og kørt på containeren).

Vi kan ikke få lavet lån, da huset ikke er færdigt, for væsentlige ting mangler, så lige nu kører vi på en kassekredit, og det er ikke billigt og vi kan ikke komme i gang med at få lavet haven.

Vi ringer til vores byggemand flere gange om dagen og skriver sms’er (den måde har han hele tiden helst ville kontaktes på), men det er et fåtal af gange vi kommer igennem, og når vi gør, så siger han, at det kan han ikke forstå for han har bestilt dem til at komme.

Har vi slet ikke nogle form for “rettighed” til at gøre andet end at sidde og vente?

Svar:

Kære Spørger

Det er naturligvis ikke holdbart for jer.

Jeres rettigheder afhænger af den konkrete kontrakt, I har indgået. Da jeg ikke har kendskab til denne, er det derfor vanskeligt for mig at give jer konkrete råd.

Generelt kan jeg dog oplyse, at man I jeres situation sædvanligvis vil kunne kræve afhjælpning af manglerne og/eller færdiggørelse af huset.

Det skal af bevismæssige årsager gøres skriftligt, og samtidig skal man fastsætte en rimelig frist og meddele, at man agter at få arbejdet udført af en anden entreprenør for firmaets regning, hvis fristen ikke overholdes.

Overholdes fristen så ikke, kan I lade arbejdet udføre af anden entreprenør og modregne omkostningerne herved i den tilbageholdte del af købe-/entreprisesummen, og rette yderligere krav over for firmaet, hvis det tilbageholdte beløb ikke er tilstrækkeligt til at dække jeres udgifter.

Med venlig hilsen

Henrik Palmkvist

Dansk BOLIGadvokat, København Ø


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse