Hvem skal betale rottefængeren? | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Hvem skal betale rottefængeren?

30.05.2017 13:15:30

 

Spørgsmål:

Vi bor i et andelsrækkehus i en forening med 4 dobbelthuse, dvs. 8 andelshavere. I vores ende af rækkehuset er der rotter på loftet, og vi har siden september haft fælder stående (vi overtog andelen i juli 2017), som løbende bliver tømt for rotter af rottefængeren.

Ifølge bestyrelsen påhviler det os selv at sørge for rottesikring, rengøring/desinficering m.v. Kan det være rigtigt, og hører det ikke under foreningens ansvar?

I vores vedtægter står følgende “Al indvendig vedligeholdelse påhviler andelshaveren, herunder vedligeholdelse/fornyelse af emhætte, komfur og køleskab, bordplader, tæpper, thermoruder. Udvendig skal andelshaver vedligeholde døre, vinduer, hegn og skur med træbeskyttelse i foreningens farver”.

Svar:

Kære spørger

Jeg lægger i mit svar til grund, at vedtægterne ikke indeholder yderligere eller mere detaljeret regulering af den indvendige og udvendige vedligeholdelsespligt i forhold til jeres beskrivelse. I så fald vil jeg mene, at det, der er afgørende for, hvem der skal afholde udgifterne vedrørende rottebekæmpelsen, er, om brugsretten til det pågældende loftsrum tilhører jer eksklusivt, eller om andre af foreningens medlemmer har adgang dertil.

Såfremt brugsretten kun tilkommer jer, mener jeg, at I selv – desværre – er nødsaget til at betale udgifterne til rottebekæmpelse. Har andre medlemmer i foreningen derimod også brugsret til loftet, mener jeg, at der er tale om en foreningsudgift.

Med venlig hilsen / Best regards

Henrik Palmkvist
Dansk BOLIGadvokat, København


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse