Hvem skal betale for istandsættelse? | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Hvem skal betale for istandsættelse?

01.08.2014 10:57:58

 

Spørgsmål:

Kære boligadvokater,

Jeg skal forsøge at gøre dette så kort som muligt.

D. 1. august 2013 flyttede jeg ind i min fine nykøbte lejlighed på frederiksberg. Jeg har nu, mindre end et år siden, lagt mærke til mørke pletter på/under vinylet ude på mit badeværelse, som jeg har mistanke til kan være en evt. fugtskade. Disse er på under et år, vokset sig pænt store, til min store bekymring.

Vinylet derude er i øvrigt, har jeg opdaget, ved at “hoppe” op langt kanterne, hvorfor fugt nemt kan slippe ind under.

Og eftersom jeg intet har pillet eller ændret ved derude, kan dette ikke være selvforskyldt.

Mit spørgsmål er derfor som følgende:

Hvem skal betale for istandsættelse af dette: andelens bygningsforsikring? Vedkommende som har solgt mig lejligheden? Eller mig selv?

Svar:

Kære spørger,

Det er ikke usandsynligt, at skaden kan være dækket af andesboligforeningens bygningsforsikring. I første omgang vil jeg derfor anbefale dig at anmelde skaden til forsikringsselskabet.

Såfremt drøftelser med forsikringsselskabet resulterer i, at selskabet ikke dækker, kan der være grundlag for at kræve kompensation hos din sælger. Kompensationen vil bestå i et forholdsmæssigt afslag i den købesum, du betalte. Størrelsen heraf vil ikke nødvendigvis være identisk med dine istandsættelsesomkostninger.

Om der kan opnås kompensation hos sælger, afhænger navnlig af størrelsen af istandsættelsesomkostningerne, og om det kan dokumenteres, at der var mangler ved badeværelset, da du overtog lejligheden. Bagatelagtige omkostninger vil ikke berettige til kompensation.

Dækker forsikringen ikke, vil jeg anbefale, at du kontakter en advokat, der kan vurdere, om det kan betale sig, at forfølge et krav om kompensation mod sælger.

Med venlig hilsen,
Henrik Palmkvist
Dansk BOLIGadvokat, Frederiksberg C


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse