Hvem skal betale for genhusning | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Hvem skal betale for genhusning

07.07.2020 06:56:34

 

Spørgsmål:

Hej

Min familie og jeg bor i en ejerlejlighed. Vi bor på 3. sal, og ovenpå er der taglejlighed og tagterrasse.

Vi har en vandskade i vores soveværelse, som skyldes indtrængning af vand fra enten tagkonstruktion eller en revne i betondækket i etageadskillelsen. Dette er ved at blive afklaret, men skaden er ejerforeningens ansvar og dækkes ikke af dennes forsikring, da der ikke er tale om en pludseligt opstået skade.

Vi har imidlertid netop via en skadetekniker fået konstateret et meget højt niveau af skimmelsvamp i soveværelset og en anbefaling om ikke at sove derinde, ligesom vi ikke kan være i lejligheden, mens der skal laves skimmelsanering. Vi skal derfor genhuses.

Spørgsmålet er: Hvem skal betale denne genhusning, nu hvor forsikringen ikke gør?

Svar:

Kære Spørger

Tak for dit spørgsmål.

For at få dækket udgifter til genhusning skal det ud fra en objektiv vurdering være nødvendigt med genhusning. At der foreligger en anbefaling fra en skadetekniker, kan formentlig medføre, at man anser genhusning for nødvendigt, men det vil være en konkret vurdering.

Det er korrekt, at når der ikke er tale om en pludselig skade, så vil en ejerforenings forsikring typisk afvise dækning.
Jeg vil dog anbefale, at I indgår i dialog med ejerforeningen, idet ejerforeningen kan have et ansvar for udbedringen af skaden, når denne har noget med konstruktionen at gøre.

I skal imidlertid også undersøge jeres indboforsikring, idet der ofte vil være forsikringsdækning til udgifterne ved en genhusning (udover dækning til evt. skadet indbo) i denne. Kontakt derfor jeres forsikringsselskab hurtigst muligt.

Med venlig hilsen

Rasmus Lindsten
Dansk BOLIGadvokat, Nykøbing Falster


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse