Hvad må man bruge et udhus til? | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Hvad må man bruge et udhus til?

05.11.2018 10:29:40

 

Spørgsmål:

Kære BOLIGadvokater

Hvad må man bruge et udhus til? Vi er ved at opføre et udhus på knap 20 kvm. Udhuset bliver isoleret og opvarmet af en varmepumpe. Vi ønsker at anvende udhuset til opbevaring og kontor / værksted / hobbyrum, og vi ønsker at etablere et te-køkken med vask med koldt vand. Derudover overvejer vi at flytte vores vaskemaskine og tørretumbler ud i udhuset.

Vi er bekendt med, at man ikke må overnatte i et udhus, men hvordan forholder det sig med de øvrige ting, vi ønsker at anvende udhuset til? Vil dette være lovligt?

Svar:

Kære Spørger,

Et udhus som det i påtænker at opføre vil være at betragte som såkaldt “sekundært byggeri”.

For sekundært byggeri gælder, at disse ikke må anvendes til beboelse eller længerevarende personophold. Anvendes sekundær bebyggelse til beboelse eller personophold i længere tid, skal de opfylde en række skærpede krav. En ændring i anvendelsen, f.eks. fra udhus til bolig som i jeres tilfælde, kræver desuden byggetilladelse.

Afhængigt af omfanget af den påtænkte benyttelse vil man godt kunne etablere kontor, værksted eller hobbyrum i udhuset, så længe det ikke har karakter af ”beboelse eller længerevarende ophold”. Hvis man etablerer te-køkken i udhuset, vil det forventeligt få karakter af et mere permanent opholdssted, dvs. falde under beboelse eller personophold i længere tid, hvorfor dette ikke kan anbefales. Omvendt vil der ikke være noget til hinder for, at der opsættes vaskemaskine og tørretumbler.

Helt grundlæggende kan I konsultere jeres kommunes byggetekniske forvaltning, da de kan give jer nærmere retningslinjer vedr. den konkret ønskede benyttelse.

Rasmus H. E. Agathon
Danske Boligadvokater, Frederiksberg


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse