Hvad er en anpartslejlighed | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Hvad er en anpartslejlighed

19.11.2019 10:35:33

 

Spørgsmål:

Jeg har fundet en lejlighed som jeg troede var en andelsbolig, men min bank fortæller det er en anpartslejlighed. Jeg har forsøgt at google mig frem til om det er noget jeg skal holde fingrene fra eller om det er en helt fin form for forening.

Har I muligvis noget tekst omkring anpartslejligheder?

Svar:

Kære Spørger,

En anpartslejlighed minder i udgangspunktet om en ejerlejlighed og mange villalejligheder i de store byer sælges som såkaldte ideelle anparter. Ved køb af anpartslejlighed bliver man medejer af hele ejendommen ved at købe en anpart heraf.
Det er vigtigt at notere sig, at man som klart udgangspunkt har fælles ansvar for ejendommens faste udgifter. For eksempel er der fælles hæftelse for ejendomsskat og typisk også for varme, forsikring og renovation. Hvis en af de andre anpartshavere ikke betaler til tiden, kan kravet derfor gå videre til ejendommens øvrige ejere (anpartshavere). Dog kan man ofte opnå individuelle lån til hver anpart, hvilket til tider fra realkreditinstituttets side er under betingelse af, at der sker en opdatering af samejeoverenskomsten.

Ved køb af anpartslejlighed er det vigtigt, at få afdækket sine rettigheder og forpligtelser i fællesskabet. De vil typisk være formuleret skriftligt i en samejeoverenskomst.

Med venlig hilsen
Rasmus H. E. Agathon
Dansk BOLIGadvokat, Frederiksberg


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse