Hus købt som sameje skal nu sælges | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Hus købt som sameje skal nu sælges

21.02.2020 08:55:41

 

Spørgsmål:

Hej
Min ekskæreste og jeg købte hus sammen for ca 2 år siden. Huset er nu sat til salg, og jeg er fraflyttet ejendommen. Huset er købt 50/50.

Min daværende kæreste havde nogle penge med fra et tidligere salg, og jeg havde lidt mindre med fra salg af bil osv.

Det er ikke særeje på noget, men han mener nu at han har krav på meget mere af overskuddet end mig og siger også han har fået en advokat til at lave et forlig til mig, så jeg går ud med 65000 og han skal have 1/2 million.

Kan det virkelig passe han kan gøre det?

Svar:

Kære Spørger

Ophævelse af et sameje i et papirløst forhold og uden at der er lavet særlige aftaler kan meget ofte volde problemer, – f.eks. som du nævner, at parterne ikke har haft en fuldt ud sammenlignelig økonomi ved anskaffelsen af ejendommen – eller har stor forskel på, hvilke midler der er anvendt undervejs i samejeforløbet.

Udgangspunktet med et ejerskab i lige forhold vil normalt betyde, at et provenu skal deles i samme forhold, men der kan godt ligge forhold af forskellig art , der kan få betydning for den endelige fordeling.

Du bør meget klart rette henvendelse til en advokat med godt kendskab til bolig og familieforhold,  der kan repræsentere dig i den konkrete drøftelse.

Med venlig hilsen/Kind regards

Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse