Hus kan ikke sælges | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Hus kan ikke sælges

31.07.2015 14:03:59

 

Spørgsmål:

Jeg har mit hus til salg men næsten ingen interesse .jeg har en gæld på næsten kr. 900.000 til skat og bank og kreditfore. til sammen ca. kr 1.000.000. huset står til kr. 945.000 hvad kan man gøre når man ikke har råd til afdragene til skat og bolig. mvh peter

Svar:

Du er nødt til at drøfte sagen rigtig godt med din bank i håbet om, at banken vil hjælpe dig med at undgå en tvangsauktion. En tvangsauktion vil næsten med garanti påføre dig et større tab og gæld, end hvis du i samarbejde med dine kreditorer kan få solgt huset i almindelig fri handel.

Du må dog nok forvente, at prisen på huset skal sættes ned med henblik på at opnå køberinteresse, og det vil naturligvis øge dit tab/din gæld. Alligevel kan det være den bedste løsning for dig.

Det er ikke utænkeligt, at du kan lægge dine lån om, så du får lavere låneydelser. Måske kan dette give dig mere luft i budgettet, så du kan klare udgifterne. Tal med din bank om en mulig løsning.

Er det ikke muligt at omlægge lånene til din fordel, må du lægge en plan med din bank for salg af huset og afvikling af den gæld, som ikke vil blive indfriet ved salg af huset.

Vil banken ikke hjælpe dig, er det kun et spørgsmål om tid, inden realkreditinstituttet begærer tvangsauktion over huset. Efter en tvangsauktion vil du stå tilbage med en gæld, og du må på dette tidspunkt drøfte muligheden for en afdragsordning med kreditorerne.

Med venlig hilsen

Henrik Palmkvist
Danske BOLIGadvokat, København Ø


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse