Hus er til salg, og ekskonen vil begære det tvangssolgt | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Hus er til salg, og ekskonen vil begære det tvangssolgt

30.05.2017 13:09:23

 

Spørgsmål:

Hej Jeg er i den situation at min ekskone og jeg har et fællesejet hus til salg. Der er ikke foretaget bodeling i forhold til huset. Huset har været til salg i godt 2 år, uden særlig stor interesse. Prisen er sænket og ejendomsmægleren ønsker at prisen skal yderligere ned. Jeg bor i huset og betaler af på gæld i huset, samt for al forbrug. Således at alle økonomiske forpligtelser overholdes. Nu vil min ekskone gerne videre i tilværelsen og derfor overvejer hun at huset skal tvangssælges. Hvordan er jeg stillet i forhold til dette? Banken vil muligvis godt lade mig overtage forpligtelserne på huset. Som det er i dag er huset til salg for en pris, det gør at vi kommer ud af salget med regnskabsmæssigt 0. Da gælden er den samme som husets pris.

Svar:

Kære spørger

Det vil altid være en fordel for jer begge at undgå en tvangsauktion – eller en ophævelse af jeres sameje om ejendommen via en auktion.

Hvis du har støtte fra din bank til at overtage ejendommen for en acceptabel pris, ville jeg gå videre med den plan, selv om det måske kan betyde, at du dermed overtager noget gæld for din ekskone.

Som et led i en samlet ordning bør hun i givet fald underskrive et gældsbrev til dig på halvdelen af det beløb, som I sammen  ellers ville have tabt  ved salg til 3´mand, til den pris, som mægler mener er realistisk.

En støtte fra en advokat med godt kendskab til familieret og boligforhold kan bestemt anbefales til en samlet økonomisk bodeling.
Med venlig hilsen/Kind regards

Erik Turley, advokat (H)
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse