Have | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Have

14.01.2019 10:58:06

 

Spørgsmål:

Vi bor i en almennyttig bolig med 6 lejligheder af fuldstændig ens karakter. Der er fire haver på matriklen udover fællesarealet. De fire haver er der fembrugere til, da to lejere deler den ene have. Vi er således de eneste, der ikke har en have. Jeg har forespurgt Boligselskab X om mulighed for have ved at tage lidt af fællesarealet eller opdele to haver i tre. Vi har tilbudt selv at forestå alt arbejde og betaling i den forbindelse. Der har tidligere været seks haver. De to var nedlagt før vores indflytning. Der er ingen venteliste, og Boligselskab X er ikke involveret i fordelingen. Det er udelukkende styret at de lejere, der er bor i ejendommen.

Vi betaler samme husleje som de øvrige lejere, og dem med have betaler ikke for haven. Er det mon muligt at en advokat kan hjælpe os til et havestykke? Der er efter vores mening så absolut plads til endnu en have. Jeg har forsøgt at få huslejen nedsat, når vi ikke kan få en have. Dette vil Boligselskab X ikke. Jeg håber på, at I kan hjælpe.

Svar:

Kære Spørger

Jeg kan ikke se anden mulighed end at I bringer det op på et medlemsmøde. Det holdes typisk en gang årligt i afdelingen.

Det vil være nødvendigt at alle beboere tilslutter sig jeres ønske om brugsret for en del af havestykket.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt
Danske Boligadvokater, Lyngby


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse