Har sælger krav på beløb inden overtagelsesdagen? | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Har sælger krav på beløb inden overtagelsesdagen?

06.05.2022 12:34:22

 

Spørgsmål:

Kære BOLIGadvokat

Vi har netop fået solgt vores hus efter ca. et halvt års liggetid på markedet. Det er tilfredsstillende og prisen blev OK, men der er noget, som undrer mig.

Overtagelsesdagen er 1. august, men køber har fået dispositionsret fra 1. juni.

Salgsprisen blev 2 millioner, og jeg mener at vide, at køber skal kunne erlægge 5% af købesummen som udbetaling. Det vil i vores tilfælde være 100.000 kr.

Ejendomsmægleren satte udbetalingen til 50.000 kr., der nøjagtigt dækkede hans omkostninger (salær, markedsføring, osv.).

Jeg havde regnet med, at køber skulle erlægge de 100.000 kr., og at der således ville være 50.000 kr. til os til dækning af vores udgifter til f.eks. tilstandsrapport, elinstallationsrapport, mv. Men vi får ikke en krone før køber flytter ind til august.

Da jeg spurgte ejendomsmægleren, fik jeg blot at vide, at det var normalen. Jeg har nu måttet tage en kassekredit for at klare vores omkostninger – og så vente på, at resten af købesummen falder om ca. 3 måneder.

Vi kan ikke lave det om, da vi har underskrevet købekontrakten, men jeg vil gerne vide, om det er normal praksis hos ejendomsmæglerne eller det kun vores ejendomsmægler, der har denne praksis.

Svar:

Kære Spørger

Det er, som mægleren skriver, det normale at gøre.

Du kan i øvrigt ikke få rådighed over købesummen før efter overtagelsesdag.

Dette skyldes, at vi i dansk ret arbejder med samtidighedsgrundsætningen, hvor overdragelse sker samtidigt med købesummen erlægges.

Med venlig hilsen

Dennis Holm Pedersen

Dansk BOLIGadvokat, Kgs. Lyngby


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse