Hævd | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Hævd

14.05.2018 08:56:27

 

Spørgsmål:

Hej Boligbrevkasse.

Vi har for godt halvandet år siden købt et hus på landet, der støder op til en mark. Marken er fredet areal og må derfor ikke dyrkes. Vores kloakering inkluderer en brønd, der ligger ca. fem meter inde på marken, og området mellem brønd og grund har derfor været benyttet af husets ejere siden en gang i 90’erne uden indsigelse fra tidligere ejer af marken, hvilket også kan ses på historiske luftfotos af området. Det drejer sig om ca. 70 m2. Markerne er blevet solgt til en ny landmand sidste efterår, og han er utilfreds med, at vi benytter området, og han vil derfor “have det tilbage” eller evt. sælge det til os.

Vores spørgsmål er nu: Kan man få/søge hævd, når vores hus har haft brugsret over det i så mange år ? Hvad skal vi ca. regne med af udgifter til tinglysning osv., hvis vi bør købe arealet såfremt hævd eller brugsret ikke er en mulighed?

Svar:

Kære Spørger

I kan principielt videreføre hævden fra tidligere ejere.

Det kræver dog at I har anvendt arealet trods naboens protest i jeres ejertid.

Naboen burde have anlagt sag mod jer senest 1 år efter I overtog ejendommen, så han står nu til at måtte respektere hævden.

Hævdsspørgsmål er vanskelige og I bør rådføre jer konkret med en boligadvokat.

Jeg kan ikke umiddelbart svare på tinglysningsafgifter, da jeg ikke kender værdien af grundstykket.  Men normalt 0,6% registreringsafgift af værdien plus grundgebyret på 1660,- kr.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt
Danske Boligadvokater, Lyngby


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse