Hæfter jeg ved ulovlig installation? | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Hæfter jeg ved ulovlig installation?

04.11.2014 09:28:21

 

Spørgsmål:

Hej,

Jeg solgte i 2009 en ejerlejlighed. Købte den selv i begyndelsen af 2000. Den var af ældre dato, og især toilet og bad var gammelt. Nu har ny ejer henvendt sig med et krav om, at jeg skal betale for et afløb, der er ulovligt, og som har givet vand hos underbenet.

Jeg har aldrig vidst, at installationen var ulovlig, gonchar aldrig gjort noget ved den. Toilet og afløb var allerede lavet af tidligere ejer. Hæfter jeg i denne forbindelse?

Svar:

Kære spørger,

Når man sælger en ejerlejlighed, hører der normalt ikke en tilstandsrapport m.m. med, og sælger er derfor normalt underlagt dansk rets almindelige regler om erstatning og forholdsmæssigt afslag.

Det kan blive en meget lang redegørelse, hvis vi skal ud i alle juraens kroge i erstatningsretten, men ganske kort kan man som sælger bl.a. blive erstatningsansvarlig, hvis man har skjult vigtige oplysninger for køber.

Det har du ikke.

Herudover kan man blive pålagt at give et forholdsmæssigt afslag til køber, hvis der konstateres at være en væsentlig mangel. Det må der siges at være, men der skal ligeledes tages hensyn til alderen på installationen – altså hvor forventeligt er det, at der nu er noget der skal repareres.

Du bør ikke være i skudlinjen – du er endda sælger i andet led tilbage, så en afvisning må være det rigtige svar.

Fastholdes kravet mod dig, bør du søge en boligadvokat for et godt konkret råd.

Med venlig hilsen,
Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse