Genhusning | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Genhusning

13.06.2018 08:27:23

 

Spørgsmål:

Hej,

Vi bor i en ejerlejlighed. Vi igangsatte 1 april renovering af vores badeværelse, der efter planen skulle vare 5 uger. Vi flyttede derfor over i en lejlighed, vi kunne låne, da det ikke er muligt at bruge vores egen lejlighed, mens renoveringen står på (der er ikke noget toilet). Under renoveringen er der desværre blevet fundet en gammel vandskade fra overboens badeværelse. Implikationen er, at hele betondækket mellem lejlighederne skal skiftes. De jurister, der har været inde og vurdere sagen, har fundet frem til, at det er ejerforeningen, der skal stå for udskiftningen af betondækket, da der er tale om et fælles element, og da skaden er sket over flere år. Arbejdet med at få gjort klar til udskiftningen er i gang. Projektet har nu varet i 2 måneder, hvor de 6 af ugerne indtil nu er gået med at arbejde på udskiftningen af betondækket. Og nu har vi det problem, at vi snart ikke har mulighed for at bo i vores lånelejlighed. Derfor vil jeg høre om, hvad mulighederne er for at bede ejerforeningen (som allerede har erkendt ansvar) til at betale for genhusning? Og er der andre juridiske forhold, som I mener vi skal være opmærksomme på?

Svar:

Kære Spørger,

For at kunne få betalt udgifter til genhusning skal der være et grundlag hvorpå man kan støtte et krav herom. Det forhold at ejerforeningen anses for forpligtet til at dække udskiftning af etageadskillelsen medfører ikke i sig selv, at de derved også bliver forpligtet til at dække for genhusning.

Derudover vil det ud fra en objektiv vurdering skulle være nødvendigt med genhusning. At der ikke er adgang til toilet vil forventeligt medføre, at man anser genhusning for nødvendigt, men det vil være en konkret vurdering.

Der kan eventuelt være mulighed for dækning for genhusning via forsikring. I den forbindelse vil jeg anbefale, at der indgås i en dialog med ejerforeningen i forhold til, om ejendommens bygningsforsikring kan være anvendelig i den forbindelse, ligesom I kan prøve at kontakte jeres eget forsikringsselskab herom.

Med venlig hilsen

Rasmus H. E. Agathon
Danske Boligadvokater, Frederiksberg


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse