Frygt for min underbo | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Frygt for min underbo

28.07.2015 13:15:12

 

Spørgsmål:

Kære boligadvokater. Min familie og jeg, står i situation at vi er flyttet ind i en lejlighed, (vi har købt) og under os bor en meget psykisk syg mand. Han har i mange år haft klager på sig, fra tidligere ejere, andre beboere i opgangen osv. Men intet har hjulpet. Det drejer sig om støg, lugt mm. Han bor i sit eget affald. Vi oplevede så en aften, at der opstod kraftig røg i opgangen. Det viste sig at vores underbo havde tændt for alle 4 kogerplader og forladt lejligheden. Vi fik heldigvis fanget episoden i tide, og ingen kom noget til. Politiet blev tilkaldt, men endte med at give ham en advarsel, og skrive en social rapport, da de ikke kunne bevise om det var påsat… Men hvem dælen tænder for alle 4 kogerplader, på fuld drøn? Kan I sidst huske hvornår i lavede mad på alle 4 kogerplader på én gang? Vi er utroligt bange nu, sover ikke meget om natten, for at holde øje med, hvad han nu kan finde på… Kan I hjælpe os?

 

Svar:

Kære Simon.
 
Det er en meget vanskelig og trist situation, I er havnet i.

Jeg vil anbefale, at I jævnlig er I kontakt med Politiet og offentlige myndigheder, når I oplever en unormal og farlig adfærd fra jeres underbos side.

Derudover – og måske vigtigst af alt – bør I alliere jer med ejer-/andelsboligforeningen og sammen arbejde for, at underboen bliver udsat af sin lejlighed. Udsættelse kan ske, hvis beboeren opfører sig til gene for ejendommen og dennes beboere, og hvis generne er af grovere karakter.

Ud fra din beskrivelse af situationen tyder meget på, at underboens adfærd kan berettige en udsættelse. Adfærden skal dog kunne dokumenteres. Det er derfor vigtigt, at I sikrer jer vidner og dokumentbevis for adfærden. Jeg vil anbefale, at foreningen hyrer en advokat, der kan hjælpe jer gennem processen.

Med venlig hilsen

Henrik Palmkvist
Dansk BOLIGadvokat, København Ø


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse