Forsikring ved brand hos overboen | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Forsikring ved brand hos overboen

17.10.2022 13:03:14

 

Spørgsmål:

Kære BOLIGadvokat

Vi bor i almenbolig. Tilbage i august havde vores underbo brand, som har røg- og sodskadet vores lejlighed i en grad, hvor vi ikke har kunnet bo der.

Vi har betalt vores husleje som vi skal, og står nu og skal til at flytte i en helt ny permanent bolig.

Spørgsmålet lyder på om enten boligforeningen eller forsikringen skal udbetale os den husleje, som vi har betalt for de to måneder, hvor vi ikke har kunnen bo i lejligheden.

Forsikringen fortæller, at det er boligforeningen, og boligforeningen fortæller, at det er forsikringen, der skal tilbagebetale os huslejen.

Svar:

Kære Spørger

Det normale udgangspunkt vil være, at skadevolderen dækker erstatningen ind.

Hvis der ”kun” var tale om ødelagt indbo hos jer, ville forholdet skulle klares mellem jer og underboen/dennes forsikringsselskab – men her er der skader på selv ejendommen, hvorfor det må være ejendommen som udgangspunkt, der har interessen i at få retableret de beskadigede bygningsdele.

Dermed vil der være naturligt, at det er ejendommen der tager drøftelsen med skadevolders forsikringsselskab, og også medtager evt. huslejetab  – men da jeg kan forstå, at jeres boligforening afviser denne fremgangsmåde vedr. den tabte husleje, bør I selv kontakte forsikringsselskabet – evt. ved hjælp af jeres eget forsikringsselskab (indbo/familieforsikring) – eller en boligadvokat.

Med venlig hilsen/Kind regards

Erik Turley

Dansk BOLIGadvokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse