Formidlingsaftale | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Formidlingsaftale

03.09.2018 08:48:41

 

Spørgsmål:

Jeg har igennem snart 10 måneder, uden held, forsøgt at sælge min ejendom med hjælp fra X. Listen af fejl fra X’s side er lang og formentlig medvirkende til at salget er besværliggjort. F.eks. kom X til at fjerne ejendommen fra nettet i ugen op til påske og efter en fremvisning til interesserede købere smed X telefonnummeret væk. Efter de første 6 måneders udløb af formidlingsaftalen betingede X en 6 måneders forlængelse for at tilbyde 3 måneders markedsføring – presset af situationen accepterede vi på mail. Endvidere aftalte vi en nedsættelse af salgsprisen, om end vi aldrig har modtaget en opdateret salgsprovenuberegning. Jeg er sidenhen blevet gjort opmærksom på at en 6 måneders forlængelse ikke er lovlig og at omstændighederne omkring manglende dokumentation mv. heller ikke er lovlig. Jeg vil gerne ud af aftalen med X.

Er jeg umiddelbart berettiget til at stoppe aftalen med X, og hvordan bør det gribes an rent praktisk?

Svar:

Kære Spørger

Jeg mener det er noget tvivlsomt om I kan komme ud af aftalen nu, da udgangspunktet vil være at I må vente til den forlængede periode udløber.

Men en nøje gennemgang af korrespondancen og dokumentationen kan ændre dette, så hvis I ønsker dette bør I kontakte en boligadvokat herom. Her kan den manglende opdaterede provenuberegning få betydning og kan måske bevirke at I kan komme ud af aftalen nu. Dette ligger udenfor brevkassens område.

Selve opsigelsen skal blot afgives pr. e-mail.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt

Danske Boligadvokater, Lyngby


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse