Forkerte oplysninger fra ejendomsmægleren | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Forkerte oplysninger fra ejendomsmægleren

28.10.2021 14:00:03

 

Spørgsmål:

Vi har udelukkende kigget på huse, hvor der enten har været et køkken-alrum eller mulighed for at lave det ved at slå en væg ned.

Dette har vi været ekstremt opmærksomme på at fortælle alle ejendomsmæglere, som vi har været i kontakt med.

Denne opmærksomhed har været vigtig, da køkken-alrum (udover beliggenhed) har været vores eneste kriterie for huskøb.

Mægleren fortæller ved fremvisning og ved overdragelse, at den pågældende væg i vores hus uden problemer kan slås ned, da det ikke er en bærende væg. Han tilføjer endda at ydermurene er bærende nok til at man kan slå de inderste vægge ned.

Huset havde under ingen omstændigheder været i betragtning, hvis væggen ikke kunne slås ned uden problemer.

Efter indflytning finder vi ud af, at væggen er stabiliserende, og under ingen omstændigheder bør rives ned.

HVIS det skal ske, skal vi lave en stabiliserende løsning ude i ydermurene. En løsning, som der af gode grunde ikke er budgetteret med. Altså, dét ejendomsmægler fortæller os er ikke korrekt.

Det er et problem, fordi vi ikke havde valgt dette hus, hvis vi kendte til disse omstændigheder. Vi kan godt se, at vi har en smådårlig sag, da vi ikke har noget på skrift, men vi prøver alligevel at høre jer ad.

Ved I om der er noget vi ville kunne gøre? Hvordan kan vi komme videre i denne sag?

Svar:

Kære Spørger

Teoretisk har I mulighed for at kræve erstatning af ejendomsmægleren for de udgifter, I får, til at lave en stabiliserende løsning i ydermuren. Praktisk talt er det nok umuligt.

Det vil kræve, at I kan bevise det, som ejendomsmægleren har oplyst jer. Det vil være muligt med en ærlig ejendomsmægler, men hvis det kommer dertil, er det meget sandsynligt, at ejendomsmægleren vil gøre gældende, at han ikke har givet jer garantier, men alene har oplyst jer, at det måske er en mulighed at slå væggen ned, eller at muligheden er der, men at han ikke har udtalt sig om prisen herved.

Det er jo også sandsynligt, at I har misforstået ejendomsmægleren. I så fald kan I ikke løfte beviset for, at ejendomsmægleren skulle være erstatningsansvarlig.

Hvis det havde været så afgørende for jeres køb, at I havde mulighed for at slå væggen ned, burde I have taget forbehold herfor i forbindelse med indgåelse af købsaftale.

Det kunne have være anført direkte i købsaftalen, at det var en betingelse for jeres køb, eller jeres advokat/rådgiver (hvis I havde en sådan) kunne have forbeholdt sig dette som betingelse for endelig handel.

Det er rigtig ærgerligt, at dette ikke er sket, og det viser jo også, hvor vigtigt det kan være at få god rådgivning, når man køber bolig.

Med venlig hilsen

Henrik Palmkvist

Dansk BOLIGadvokat, København Ø


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse