Foreningsformand mens man er i udlandet | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Foreningsformand mens man er i udlandet

04.11.2014 08:51:44

 

Spørgsmål:

Hej,

Kan en formand i en andelsforening tage orlov et halvt år i Afghanistan og samtidig være i bestyrelsen? Han har fremlejet sin lejlighed ud, mens han opholder sig i udlandet. Formanden har udnævnt et bestyrelsesmedlem som midlertidig formand. Bestyrelsen består kun af 4 medlemmer. Hver gang bestyrelsen skal vide noget, foregår det pr mail til Afghanistan. Dette kan da ikke være rigtigt. En bestyrelse skal bestå af fem personer, der bor fast i ejendommen.

Svar:

Kære spørger,

Svaret på dit spørgsmål hænger meget tæt sammen med indholdet af jeres vedtægter, hvorfor mit svar vil være af overordnet karakter.

Det vil ikke være udgangspunktet at formanden selv kan udpege en stedfortræder. Hvis formanden er valgt af bestyrelsen, er det bestyrelsen der vælger en ny formand, og er formanden valgt direkte på generalforsamlingen, er der sædvanligvis også valgt en suppleant, der så overtaget hvervet hvis den siddende formand bliver ude af stand til at varetage sine forpligtelser.

For et mere konkret svar må jeg henvise til, at du kontakter en advokat, der har mulighed for at gennemgå det relevante materiale.

Med venlig hilsen,
Jesper Andersen
Dansk BOLIGadvokat, Hadsund


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse