Folkeregisteradresse i kolonihave og udeboende SU | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Folkeregisteradresse i kolonihave og udeboende SU

13.07.2018 08:40:31

 

Spørgsmål:

Hej. Hvis man har en kolonihave, som man ønsker at bo i fra d. 1. april til 1. oktober, er det så muligt at have sin folkeregisteradresse der? Og skal man så flytte den hvert halve år, hvis man så eksempelvis bor hos sine forældre i de måneder, hvor man ikke må bo i kolonihaven eller skal den bare blive stående, der hvor man “primært” bor? Hvis man er studerende, kan man så modtage udeboende SU, når man har sin adresse i sin kolonihave? Mvh. Cecilie

Svar:

Kære Spørger,

I det følgende forudsættes det, at din kolonihave er organiseret under Kolonihaveforbundet for Danmark. For kolonihaver, der udlejes via Kolonihaveforbundet gælder nedenstående.

Når en kommune udlejer et kolonihaveområde til Kolonihaveforbundet, indgås en lejekontrakt mellem kommunen og forbundet. I disse lejekontrakter, fastsættes normalt hvilke vilkår der skal gælde for kolonihaverne. Det oftest forekommende vilkår er, at kolonihaven kun må benyttes til beboelse i tidsrummet 1. april- 1. oktober.

Det er efter lov om det centrale personregister muligt at opgive en kolonihave som sin faste adresse til Folkeregisteret. Man skal gøre sig klart, at registrering af fast adresse i en kolonihave kan vise sig at udgøre et bevismiddel fra myndighedernes side, hvis der opstår en sag om ulovlig helårsbeboelse i kolonihaver. Det er derfor væsentligt, at man sørger for meget omhyggeligt at følge reglerne for ophold i kolonihaven.

Angående muligheden for SU vurderer jeg umiddelbart at du godt vil kunne være registreret som udebodende i den periode hvor du har ophold og registreret adresse i kolonihaven, såfremt du opfylder de øvrige betingelser for udeboende SU.. Med hensyn til perioden, hvor du ville skulle skifte din status til hjemmeboende hos dine forældre, vil du ikke kunne modtage udeboende SU.

Med venlig hilsen

Rasmus H. E. Agathon
Danske Boligadvokater, Frederiksberg


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse