Folkeregisteradresse | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Folkeregisteradresse

03.09.2018 09:18:49

 

Spørgsmål:

Jeg er i tvivl, om man må have sin folkeregister adresse i kolonihaven ( privat forening ). Jeg opholder mig i min kolonihave det meste af året. Jeg rejser ud i vinterhalvåret. Foreningen er uden bopælspligt, og derfor er mit spørgsmål – kan jeg have adresse der hele året, selv om jeg ikke er i landet om vinteren ?

Svar:

Kære spørger

Du skal tilmelde dig med adressen dér, hvor du reelt bor. Jeg lægger til grund, at du har din bopæl i Danmark. Hvis du udover dit kolonihavehus tillige har en helårsbolig, skal du registrere din adresse dér. Har du alene dit kolonihavehus, skal adressen registreres dér.

Hvis du opholder dig mest i din kolonihave, kan det være irriterende at skulle hente post regelmæssigt i din helårsbolig. Bemærk, at Postnord tilbyder nogle ydelser, hvor du kan få omdirigeret din post. Blandt andet tilbyder Postnord en ydelse, hvor de åbner og scanner posten og sender den til dig som PDF på e-mail. Det er måske værd at undersøge, om du med fordel kan gøre brug af nogle af disse ydelser. Herudover har du også mulighed for at aftale  med diverse leverandører m.v., at de skal sende post til din kolonihave i stedet for din helårsbolig. Således har du mulighed for i vidt omfang at modtage din post uden at skulle køre til din helårsbolig.

Med venlig hilsen / Best regards

Henrik Palmkvist
Danske Boligadvokater, København


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse