Fejl og mangler ved bruseniche | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Fejl og mangler ved bruseniche

09.05.2022 09:04:35

 

Spørgsmål:

Kære BOLIGadvokat

Ved køb af kædehus oplyste sælger ikke, at der er bagfald i brusenichen, og dette er heller ikke oplyst i tilstandsrapporten.

Vandet løber ud i hele badeværelset og skal aktivt skubbes ind forbi glasvæggen ned over nedløbshuller, selv om risten er fjernet.

Badeværelset er fra 2020, og en nabo oplyste, at sælger havde opgivet at klage til håndværkerens forsikringsselskab, som angiveligt har sagt, at fejlen var ordnet.

De har oplyst til mig, køber, at de dermed ikke havde pligt til at oplyse om fejlen.

Resultatet er, at jeg bader med håndbruser i en balje, som jeg tømmer i toilettet.

Ejerskifteforsikring og husforsikringen dækker ikke, hvad enten problemet er beskrevet i tilstandsrapporten eller ej.

Den byggesagkyndige, der ikke beskrev fejl vedr. bagfald i tilstandsrapporten, har været her og har nu lavet sin vurdering, dog uden at lægge risten på afløbet eller måle bagfaldet bagest i brusekabinen.

Desuden har en uvildig byggesagkyndig vurderet, at badeværelset og krybekælder heller ikke var korrekt beskrevet i tilstandsrapporten.

Er der chance for at få medhold i, at fejlen skal rettes? Skal en klage rettes mod sælger, der undlod at oplyse om en graverende fejl, som de kendte eller den byggesagkyndige, der stod for tilstandsrapporten? Hvad er jeres vurdering?

Svar:

Kære Spørger

Det kan umiddelbart af dit spørgsmål udledes, at der er fejl/mangler ved brusenichen, og at sælger har fortiet oplysninger herom i forbindelse med salget, samt at der muligvis også er angivet forkerte oplysninger om krybekælder.

Udgangspunktet er herefter, at der kan rettes krav mod sælger, da sælger har fortiet vigtige oplysninger. Derudover kan der muligvis rettes krav mod den bygningssagkyndige, såfremt det er en fejl, at han ikke har opdaget manglerne ved badeværelse og bruseniche.

Der vil formentlig også være grundlag for at inddrage ejerskifteforsikringen, såfremt manglerne var skjult for dig og ikke omtalt i tilstandsrapporten eller i øvrigt i forbindelse med handlen.

Det er dog ikke muligt at besvare din henvendelse fyldestgørende uden konkret kendskab til sagens dokumenter, hvorfor jeg vil anbefale dig at tage kontakt til en BOLIGadvokat med henblik på at modtage vurdering af sagen og tilrettelæggelse af sagens videre fremme.

Med venlig hilsen

Cecilia Veistrup

Dansk BOLIGadvokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse