Fejl i salgsopstilling | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Fejl i salgsopstilling

07.02.2022 10:42:06

 

Spørgsmål:

Kære BOLIGadvokat

Vi har planer om at købe et hus – og vi har fundet en landejendom. I salgsopstillingen oplyses det, at stuehus er 216m2 og at m2-pris er beregnet ud fra denne.

Det oplyses, at kælderarealet er 108m2 og er godkendt til beboelse.

Af BBR-registret fremgår dog, at kælderen ikke er godkendt til beboelse. Endvidere vil kælderarealet ikke umiddelbart kunne godkendes mht. flugtveje mv.

Plantegning viser kun disponible rum i kælderen, der har trægulv og er pæne – dvs. klar til evt. beboelse.

Vi er meget interesserede i ejendommen, men vi vil selvfølgelig ikke snydes – og vi vil gerne kunne gensælge ejendommen på et tidspunkt uden tab af m2. Prisen er høj ift. 108m2.

Har man som køber krav på at m2-prisen bliver som i salgsopstillingen, men til BBR-registrets godkendte m2 – altså 108 kvm?

Eller kan sælger bare sige nej tak og lave en ny og “lovlig” salgsopstilling?

De slår den op på at m2-prisen er 25% lavere end andre i området, hvilket jo heller ikke er sandt.

Svar:

Kære Spørger

Tak for dit spørgsmål.

Først og fremmest – det er glædeligt, at I har opdaget problemerne med kælderen på et så tidligt tidspunkt. Det kunne være blevet noget rod, hvis I først havde opdaget det når handlen var endelig.

Jeg forstår dit spørgsmål sådan, at du vil høre, om I kan forlange, at sælgerne sælger ejendommen til jer for en pris svarende til 108 m2 * den kvadratmeterpris, som er regnet ud i den nuværende salgsopstilling.

Hertil vil mit umiddelbare svar være nej.

Ejendommen er annonceret med en pris og et antal kvadratmeter, og hvis man byder under udbudsprisen, så er sælger berettiget til at afslå.

Noget andet er, at salgsopstillingen tydeligvis er helt forkert, og jeg vil sige, at det er en mangel, hvis der annonceres med, at kælderen er godkendt til beboelse, når sandheden er en anden.

Jeg vil derfor under alle omstændigheder anbefale, at I oplyser sælger og mægler herom, hvorefter de formentlig (forhåbentlig) vil udarbejde en ny og retvisende salgsopstilling.

Med venlig hilsen

Rasmus Lindsten

Dansk BOLIGadvokat, Nykøbing Falster

 


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse