Fejl i BBR – hvad kan jeg gøre? | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Fejl i BBR – hvad kan jeg gøre?

10.08.2021 11:33:19

 

Spørgsmål:

Hej Danske Boligadvokater
Jeg har et problem, som jeg tror, jeg deler med en del andre mennesker, som har ejerlejlighed; jeg ejer en ejerlejlighed, som ved salget til mig i 2005 var angivet til at være på 39 kvm. Ved en af mig foretaget løselig opmåling fornylig fik jeg arealet til at være 28-29 kvm+hvad der nu måtte kunne tilføjes for væg-hulrum og murareal. Så hvis jeg er flink, så kan jeg måske gå med til 30-33 kvm, alt afhængig af eventuelle målefejl og forglemmelser samt de førnævnte hulrum og murareal, som åbenbart skal måles med.

Mit spørgsmål er: Hvad gør jeg nu? Det var egentlig min plan at sælge lejligheden, men det har jeg nærmest opgivet på forhånd, da standen også er rigtig dårlig.

Skal BBR rettes, og kan jeg selv gøre det uden en udefra kommende opmåler? Og hvor meget koster så det?

Kan jeg stadig lægge sag an mod den tidligere ejer eller dennes boligadvokater for falsk kvm-angivelse eller er det for sent? Er der noget som helst at gøre ved situationen eller kan man bare sætte sig hen i et hjørne og fortsætte med at bide i det sure æble, som jeg har gjort de sidste 16 år?

Svar:

Kære spørger

Du kan ikke rejse krav mod sælger, idet  kravet er forældet.

BBR kan godt rettes til, men det bør ske i samråd med ejerforeningens administrator, som kan undersøge om BBR udviser for få m2.

Det er også muligt at administrator har en ejerlighedsplantegning.

 

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt
Dansk BOLIGadvokat, Lyngby


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse