Fejl i badeværelse | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Fejl i badeværelse

17.08.2016 13:13:05

 

Spørgsmål:

Efter knap et års beboelse i vores ejerlejlighed har en fagmand konstateret, at vores badeværelse er konstrueret forkert. Buler og krakeleringer i malingen på en væg fik os til at kontakte en fagmand. Væggen er ramt af fugt og der siver vand ud i væggen. Noget der må udbedres.

En tilstandsrapport laves sjældent for ejerlejligheder. De dokumenter vi fik omkring boligen nævner intet om toilettes konstruktion. De eneste kommentarer til lejligheden er 1. Loftet på toilettet er sænket. 2. Loftet i køkkenet mangler puds.
Jeg er lidt i vildrede her og mine spørgsmål er følgende:

Kort og godt har vi en sag?

Bør vi kontakte ejendomsmæglerg finde frem til den byggesagkyndig, der måske ikke har set det her? Bærer en byggesagkyndig et ansvar? Eller bør vi kontakte sælger måske med henblik på, at rejse en sag? Mig bekendt hæfter sælger for fejl og mangler af en vis størrelse i 10 år.
 

Har sørme brug for et råd eller to her.

Svar:

Kære Spørger

Da der ikke er udfærdiget tilstandsrapport og tilbudt ejerskifteforsikring, kan I rette kravet mod sælger. Der vil normalt ikke være nogen byggesagkyndig, som I kan rette kravet imod.

Hvis I ikke kan blive enige med sælger om en kompensation, skal der ske syn og skøn på manglerne i badeværelset og måske anlægges en retssag.

I kan normalt få retshjælp til dette.

I bør kontakte en boligadvokat.

Sælger hæfter normalt i 10 år.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt
Dansk BOLIGadvokat, Lyngby


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse