Erstatning fra ejendomsmægler | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Erstatning fra ejendomsmægler

07.10.2015 11:43:06

 

Spørgsmål:

Hej. I juli 2014 købt min forlovede og jeg en byggegrund. Sælgers eget byggeprojekt var gået i vasken mne havde stadig en skurvogn på grunden han boede i. I forbindelse med købet gav vi sælger lov at blive boende på grunden ´et år uden betaling mod afholdes af eget forbrug. Hvad ejendomsmægler ikke oplyste os inden købet var, at sælger havde en langstrakt retssag kørende om grunden. Den er stadig ikke afsluttet hvilket har gjort, at vi ikke kan tinglyse grunden uden anmærkninger og kommer igang med vores byggeri. Desuden har det betydet over 18.000 kroner i ekstra renter for et boliglån i banken der er langt dyrerre grundet den manglende fulde tinglysning. Sælger har desuden udlejet skurvognen til anden part uden at oplyse os om det og uden betaling. Ejendomsmægler vil ikke enerkende ansvaret. Hjælp!

Svar:

Kære spørger

Det lyder som en kompleks situation, og du bør straks søge rådgivning.

Sælger og ejendomsmægler skal naturligvis i forbindelse med et salg give alle oplysninger om ejendommen, der er relevante for købers beslutning, og kan efter omstændighederne ifalde erstatningsansvar, såfremt denne pligt ikke iagttages. Det gælder for så vidt både sælger og ejendomsmægler.

Med hensyn til sælgers udlejning af skurvognen, der er i strid med jeres aftale, skal sælger pålægges at bringe lejeforholdet til ophør.

Men hvad du konkret skal gøre, herunder om du skal ophæve aftalen med sælger og kræve erstatning, vil imidlertid bero på en samlet konkret vurdering af alle sagens omstændigheder, og jeg synes som nævnt, at du skal forelægge sagen for en kollega, inden du foretager dig yderligere.

Med venlig hilsen

Anders Welding
Dansk BOLIGadvokat, Amager


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse