Er lejekontrakten bindende? | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Er lejekontrakten bindende?

04.06.2018 07:27:22

 

Spørgsmål:

Hej Danske Boligadvokater.

Min mor står i en ret uheldig situation med sin nye bolig. Hun underskrev i december en lejekontrakt på sine nye bolig samt betalte en halv måned husleje, som skulle dække over halvdelen af maj måned, hvor hun flyttede ind. Udlejer underskrev også kontrakten. Hun betalte i april 3 måneders depositum samt 1 måneds forudbetalt leje, som hun troede var for juni måned, fordi der i lejekontrakten stod den første husleje ville blive opkrævet pr. 1/7. Nu hævder udlejer, at det er en fejl i kontrakten, og at den første husleje skal betales d. 1/6. Mit spørgsmål er, om den indgåede lejekontrakt ikke er juridisk bindende? De har endvidere haft et halvt år til at se fejlen, men har intet nævnt før hun selv kontaktede dem.

Svar:

Kære spørger

Lejekontrakten er utvivlsomt juridisk bindende for udlejer, men problemet er, at der er tvivl om, hvordan lejekontrakten skal forstås. I en sådan situation må man anlægge en fortolkning af kontrakten for at fastslå, om den forudbetalte leje dækker juni eller ej. Det er min klare vurdering, at man vil nå frem til, at angivelse af den 1. juli som første gang, der skal betales leje, er en fejl, og at den forudbetalte leje derfor ikke dækker juni måned. Din mor har dermed pligt til at betale yderligere en måneds husleje, dækkende juni måned.

Årsagen til, at dette vil blive resultatet, er, at det ikke fremgår, at den forudbetalte leje dækker juni, og dermed vil man anse den forudbetalte leje som en sikkerhed, der henstår for udlejer, indtil lejemålet opsiges. Herved må det lægges til grund, at der ikke er betalt leje for juni måned. Den forudbetale husleje kan din mor senere bruge som lejebetaling, når hun en dag opsiger lejemålet, men ikke før. På dette tidspunkt kan hun undlade at betale husleje en måned.

Med venlig hilsen / Best regards

Henrik Palmkvist
Danske Boligadvokater, København


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse