Energimærkning på dødsbo? | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Energimærkning på dødsbo?

04.10.2019 11:36:37

 

Spørgsmål:

Min bror og jeg er ved at sælge vores fars dødsbo, med hjælp fra bostyrer og ejendomsmægler. Der er dog opstået det problem, at de er uenige om hvorvidt der skal foreligge et energimærke på boet. Min ejendomsmægler oplyser at det altid skal foreligge, mens min bostyrer oplyser at det ikke er nødvendigt til et dødsbo. Jeg er selv kommet meget i tvivl, da jeg også altid har troet at det skal foreligge uanset hvad, men jeg håber også virkelig at min bostyrer har styr på hvad hun laver. Jeg håber at du kan hjælpe med at give lidt afklaring, da jeg gerne vil vide om jeg skal have talt med min bostyrer igen, eller om jeg skal fortsætte med at stole på hvad hun laver.

Svar:

Kære spørger

Det er lovpligtigt at energimærke bygninger ved blandt andet salg – og også ved salg af dødsboer. Mærkningen har en gyldighedsperiode på 10 år.

Det er derudover værd at overveje, om der i forbindelse med salg af dødsboer skal udarbejdes tilstandsrapport og elrapport, selvom dette ikke er lovpligtigt, ud fra betragtningen om, at en køber formentlig vil have større interesse i at købe, hvis denne har mulighed for at tegne ejerskifteforsikring, når sælger er et dødsbo, idet køber ellers vil være afskåret fra at gøre krav for eventuelle skjulte mangler gældende.

Med venlig hilsen
Erik Turley
Dansk BOLIGavokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse