Ekspropriation | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Ekspropriation

26.02.2015 10:58:19

 

Spørgsmål:

Hej!

Er det sandt at kommunen skal tilbyde at købe min ejendom, nu der skal.være grusgrav de næste 10-15 år den kommer tæt på min ejendom ca 40-50 m?

Svar:

Kære spørger

Der findes ingen generelle retsregler, der foreskriver pligt for kommunen til at købe ens ejendom i tilfælde af etablering af grusgrav i nærheden. Om der skulle foreligge konkrete omstændigheder, der udløser en sådan pligt, eksempelvis i form af lokalplan eller servitutter, kan jeg ikke udtale mig om, efter som jeg ikke har kendskab til ejendommens beliggenhed m.v. Det må dog have formodningen imod sig.

Ved vores grundlov er vi imidlertid sikret ret til erstatning, hvis vi udsættes for ekspropriation. Etablering af grusgrav i nærheden af din ejendom, kan blive betragtet som ekspropriation med den virkning, at du har ret til erstatning.

Det er på baggrund af de sparsomme oplysninger om sagen vanskeligt for mig at oplyse nærmere om udsigten til at opnå erstatning i din situation. Jeg vil anbefale dig at kontakte en advokat, der kan vurdere din sag og rådgive dig om dine muligheder.

Med venlig hilsen / Best regards

Henrik Palmkvist
Dansk BOLIGadvokat, København


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse