Eksklusiv brugsret til loftsrum | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Eksklusiv brugsret til loftsrum

08.10.2018 06:53:26

 

Spørgsmål:

Hej,

Vi er ejere af en ejerlejlighed på 2. sal beliggende i en ejerforening bestående af 3 ejerlejligheder og en uudnyttet loftetage.

Vi er i forbindelse med salg af vores lejlighed blevet spurgt fra potentielle købere, om det er muligt at udnytte loftet ved at lave loft til kip. Vi er naturligvis klar over, at dette kræver byggetilladelse mm.

Det er således, at opgangen til loftet sker via entreen i vores lejlighed på 2. sal. Det vil sige, at ingen af de andre beboere har adgang til loftet, da der sker via ejerforholdet i 2. sals lejligheden. Vores spørgsmål lyder på, om de andre lejligheder har en ejerandel i loftsetagen, når adgangen til loftet sker via en loftslem i vores lejlighed? Vi vil essentielt gerne have afklaret, om vi har brugsret på loftrummet, da vi er de eneste der kan tilgå det.

Svar:

Kære spørger

I vil kun have eksklusive brugsret til loftsrummet, hvis det er angivet i vedtægterne. Står der ingenting herom i vedtægterne, er loftsrummet fællesareal og dermed til alle ejeres benyttelse.

Som sagen er forelagt, er det dog klart, at de andre ejere ikke har mulighed for at bruge loftsrummet. Det vil derfor være helt naturligt, at de andre ejere giver jer tilladelse til at bruge loftsrummet eller inddrage det i jeres lejlighed, evt. mod betaling af vederlag herfor. I har dog ikke krav herpå.

Med venlig hilsen / Best regards

Henrik Palmkvist
Danske Boligadvokater, København


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse