Ekskæreste skal overtage hus | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Ekskæreste skal overtage hus

05.04.2019 09:36:07

 

Spørgsmål:

Hej.
Jeg står i den situation, at min kæreste og jeg skal gå fra hinanden. Vi har fælles købt huset og står begge lige meget på alt.
Jeg ønsker ikke at blive i huset. Min eks vil gerne blive boende, men banken siger, han ikke har et stort nok rådighedsbeløb til at kunne købe mig ud og blive boende. Spørgsmålet er så, hvis jeg lader ham blive boende i huset, og han betaler alt til huset, og jeg flytter, kan jeg så sikre mig selv på nogen måde, hvis han pludselig ikke skulle ville betale på huset eller andet, så jeg ikke står i klemme? Eller kan jeg kun sikre mig selv ved at huset bliver solgt?

Svar:

Kære spørger,

Så længe du står som medejer af ejendommen,  vil du også have en risiko for at hæfte for alle betalinger, der vedrører ejendommen, hvis din kæreste ikke kan overholde sine betalingsforpligtelser.

Du vil også være bundet af denne risiko – og bank-vurdering,  hvis du selv fremadrettet ønsker at købe ny bolig.

Hvis banken vil acceptere at din kæreste overtager ejendommen med de nuværende lån – men uden at der optages nye lån til indfrielse af dit tilgodehavende –  kan det overvejes, om der kan findes en måde at løse forholdet på, – men det vil kræve at I kontakter en advokat med speciale i bolig- og bodelingsforhold, så det sikres, at den bedste løsning findes.

Alternativet er  – som du selv nævner – at ejendommen må sælges.

Med venlig hilsen/Kind regards

Erik Turley,
Danske Boligadvokater, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse