Ejerskifteforsikring når hus skal nedrives | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Ejerskifteforsikring når hus skal nedrives

16.09.2014 13:18:23

 

Spørgsmål:

Kære boligadvokaten,

Jeg overvejer at købe en hus til nedrivning der har energimærke G. Ejendomsmælgeren vurderer, at den kan nedrives eller renoveres. Vi er klar over at man skal søge om tilladelse fra kommune til nedrivning og vi har nogle spm ift projektet. Der er udarbejdet en tilstandsrapport. Er det vigtigt at tegne en ejerskifteforsikring, når huset skal rives ned? Skal man være opmærksom på forurening af grunden, selv om der er bygget på den? Skal være opmærksom på en olietank? Skal man tage forbehold for disse forhold i købsaftalen? Huset er bygget i 1953 i Skovlunde: http://home.dk/boligkatalog/ballerup/2740/huse-villaer/lundemarken_12_118b00957.aspx

Svar:

Kære spørger,

Dit spørgsmål er besvaret ud fra at huset skal nedrives.

Der er ikke behov for en ejerskifteforsikring, da denne dækker fysiske fejl ved ejendommen (det eksisterende hus).

Man skal altid være opmærksom på forurening, og når der er tale om nybyggeri, skal man desuden være opmærksom på grundens bæreevne og om ekstrafundering er nødvendig.

Hvis der er oplysning om en olietank (se f.eks. ejendomsdatarapporten), bør det undersøges om den er afblændet og om den eventuelt er læk. Jeg vil foreslå, at der tages analyseprøver af jorden omkring tanken, og vil i øvrigt forelå, at den graves op i forbindelse med byggeriet.

Du bør efter min opfattelse tage forbehold for jordbundsundersøgelse – både bæreevne, forurening samt eventuel olietank. Typisk vil det kunne afklares inden for 3 ugers tid.

Hvis du køber et projekt gennem et typehusfirma, kan du bede dette firma om at stå for undersøgelserne.


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse