Ejerskifteforsikring | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Ejerskifteforsikring

18.04.2018 08:13:13

 

Spørgsmål:

Jeg har en køber til mit hus, der vil lave en yderst omfattende ombygning/restaurering. Køber siger på forhånd, at han ikke vil benytte et evt. tilbud på en ejerskifteforsikring, som jeg måtte præsentere ham for. Er jeg på den baggrund stadig forpligtet til formelt at tilbyde ham en ejerskifteforsikring? Det virker skørt, at jeg skal bruge kr. 10-15.000 på tilstandsrapport, energimærke m.v. og belaste et forsikringsselskab med at indhente tilbud på en ejerskifteforsikring, som alle på forhånd ved ikke skal bruges. Køber har ingen interesse i hverken tilstandsrapport eller den sikkerhed en ejerskifteforsikring vil give. Jeg har tilsvarende ingen interesse i at smide et 5-cifret beløb ud af vinduet.

Svar:

Hej spørger,

Reglerne om tilstandsrapport og ejerskifteforsikring er i høj grad til for sælgernes skyld. Du har således en klar interesse i at betale for tilstandsrapporterne.

Ved at følge reglerne har du som sælger intet ansvar for bygningernes fysiske tilstand. Vælger du ikke at følge reglerne, gælder dansk rets almindelige regler. Dette indebærer, at køberen kan gøre krav over for dig om erstatning eller afslag i købesummen, hvis køberen senere måtte konstatere, at bygningerne lider af fysiske (skjulte) mangler. Denne mulighed har køber i 10 år efter salget.

At benytte sig af ordningen om tilstandsrapport og ejerskifteforsikring som sælger er lidt som at tegne forsikring. Det koster, og der er ingen vished for, at der bliver brug for forsikringen. Det vil kun tiden vise. Til gengæld kan man føle sig tryg lige umiddelbart efter salget og ikke først, når der er gået 10 år.”

Med venlig hilsen / Best regards

Henrik Palmkvist
Danske Boligadvokater, København


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse