Ejerforhold – have | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Ejerforhold – have

02.03.2016 12:06:53

 

Spørgsmål:

I min opgang i min ejerforeningen er der 2 stuelejligheder, hvortil den ene lejlighed har den eksklusive brugsret til hele havestykket ud for vores ejendom. Denne ret er tinglyst i vores vedtægter.

Jeg bor i den anden stuelejlighed og efter samtale med naboen har jeg fået lov af hende til at opføre en hævet træterrasse på havestykket ud for min lejlighed.

Da hun blot har brugsretten kan hun efter min overbevisning ikke blot give mig den ret, men hendes stemme vil være essentiel i et forslag til generalforsamlingen.

Mit spørgsmål går på hvordan jeg skal fremsætte forslaget til generalforsamlingen så jeg sikrer mig den fremtidige ret til terrassen.

Den nemmeste løsning vil være at jeg blot fremsætter et forslag hvor beder om godkendelse til at opføre terrassen og udgangen fra generalforsamlingen, men så er jeg i tvivl om jeg har brugsretten til terrassen, da brugsretten til det underlæggende havestykke jo stadig tilfalder min nabo jf. vedtægterne.

Er det nok at have et godkendt forslag med min nabos skriftlige accept eller skal ejerforholdet tinglyses i vedtægterne enten som tillæg til eller som ændring af vedtægterne?

Svar:

Kære spørger
 
En egentlig vedtægtsændring kan være en tung ekspedition og skal opfylde særlige vedtagelseskrav, men ville dog være det mest langtidsholdbare.
 
En anden fremgangsmåde som måske kunne benyttes ville være en skriftlig erklæring fra naboen, som gav dig ret til opførelse og benyttelse af terrassen, men for altid eller kun mens naboen bor ved siden af?
 
Er der knyttet en betaling for benyttelsen eller kan naboen opsige retten til benyttelsen og hvordan er det med betaling af den løbende “boligydelse”, – indregner den, at der er ret til anvendelse af jordstykket og hvem skal så betale denne del fremover (naboen eller ?)?
 
De konkrete forhold bør forelægges en boligadvokat, som hurtigt vil kunne give det nødvendige råd uden store omkostninger.
 
Med venlig hilsen
 
Erik Turley, advokat (H)
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse