Ejerforenings beslutning om udskiftning af vinduer | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Ejerforenings beslutning om udskiftning af vinduer

25.05.2023 09:49:03

 

Spørgsmål:

Kære BOLIGadvokat

Må en ejerforening tvinge medlemmerne til at betale 500.000 kr./lejlighed for udskiftning af vinduer, uden at fremvise en tilstandsrapport eller vise konkrete tilbud.

Man har forsømt vedligeholdelsen og det er derfor nemmest at skifte det hele ud.

Vi fik tre valgmuligheder, der alle var lige urealistiske, som vi skulle tage stilling til, inden man begyndte at hente tilbyd.

Efter min mening skal vinduerne overhovedet ikke skiftes ud. Mine fejler intet!

Svar:

Kære Spørger

Det må en ejerforening godt, hvis vedtægterne er overholdt. Der gælder særlige regler for ejerforeningen, når sådanne beslutninger skal gennemføres. Disse regler vil fremgå af foreningens vedtægter. Reglerne er forskellige fra forening til forening, men som oftest ligner de meget hinanden.

Sædvanligvis skal der indkaldes til generalforsamling inden en nærmere bestemt frist med oplysning om det forslag, som ønskes godkendt på generalforsamlingen. På generalforsamlingen skal der så stemmes om, hvorvidt forslaget skal vedtages. Der gælder her, at forslaget skal vedtages med et bestemt flertal. Sædvanligvis vil forslag af denne karakter kræve simpelt flertal, men det kan også være kvalificeret flertal (2/3 for).

Hvis disse procedurer er fulgt, gælder beslutningen alle foreningens medlemmer. Det er uden betydning, at beslutningen er ufornuftig eller uhensigtsmæssig, fordi reparation ville have været mulig.

Med venlig hilsen

Henrik Palmkvist

Dansk BOLIGadvokat, København Ø


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse