Ejerforeningens vedtægter vedrørende hunde | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Ejerforeningens vedtægter vedrørende hunde

05.09.2018 08:46:04

 

Spørgsmål:

Vedtægterne i vores ejerforening forbyder hundehold; dog kan bestyrelsen give dispensation hertil. En ejer fik i 2009 en sådan tilladelse, hvoraf det er uklart om dispensationen er givet til den konkrete hund eller om det er en generel dispensation. Der er nu tvist om dette. Findes der retsafgørelser eller praksis herom? Gør det nogen forskel at bestyrelsen overfor ejeren har gjort denne opmærksom på at dispensationen fortolkes til kun at gælde en konkret hund; ikke til generelt hundehold før evt. anskaffelse af ny hund?

På forhånd tak.

Svar:

Kære spørger

Ejerforeningens vedtægter bestemmer, at der ikke må holdes hund, derfor vil en meddelt dispensation udgøre en udtagelse fra denne regel.
Udgangspunktet, hvor en dispensations gives, må herefter være, at dispensationen skal fortolkes meget konkret, til kun at gælde det aktuelle forhold, idet der netop er tale om en undtagelse til reglen.
Om dispensationen kun gjaldt en konkret hund, eller var en generel meddelelse må bero på en konkret vurdering, hvortil der er brug for yderligere oplysninger.

Jeg vil anbefale dig at tage kontakt til en boligadvokat med henblik på afklaring af sagen.

Med venlig hilsen

Erik Turley
Danske Boligadvokater, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse