Ejendomsmæglers vederlag | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Ejendomsmæglers vederlag

11.06.2018 09:04:44

 

Spørgsmål:

Kære BOLIGadvokater,
Jeg satte mit sommerhus til salg hos Nybolig i Ebeltoft kort tid efter Påske. Som begyndelse har min sag været en såkaldt skuffe-sag, da ejendomsmægleren fandt det mest interessant, hvilket jeg selv også syntes var en god idé. Mægleren havde 1 mulig køber ude at se huset, men der er ikke kommet noget salg ud af det, og siden har jeg ikke talt med ham, med mindre jeg selv ringede. Nu har jeg imidlertid selv solgt huset i lørdags, og jeg vil nu spørge, hvordan jeg forholder mig til min kontrakt til mægler. Jeg har et ønske om, at de klarer alle papirerne i forbindelse med salget, men hvad er det rimelige beløb, de skal have af mig til udgifterne og håndteringen af den praktiske del af salget ?

En passent, – jeg har selv sat prisen på huset, som mægleren også fandt passende, – og jeg har ikke fået taget fotos, og huset er ikke kommet på nettet, så der har ikke været udført nogen form for præparerende arbejde udover et salgsbudget til mig.

Svar:

Kære spørger

Det afhænger helt af din aftale med ejendomsmægler om du kan kræve, at ejendomsmægler ikke skal have det aftalte vederlag.

Du bør dog næppe skulle betale for markedsføring og ej heller fotos.

I de fleste formidlingsaftaler er der desuden en bestemmelse om, at sælger kan opsige aftalen mod at skulle betale ejendomsmægler et rimeligt arbejdsvederlag.

Jeg foreslår, at du kontakter ejendomsmægler og drøfter en rimelig ordning. Jeg kan ikke sige, hvad der er et rimeligt beløb til ejendomsmægler. Det afhænger af jeres aftale og den arbejdsindsats, som mægler har udført og skal udføre.

Med venlig hilsen
Anders Welding
Danske Boligadvokater, Amager


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse