Ejendomsmæglers erstatningsansvar | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Ejendomsmæglers erstatningsansvar

23.01.2015 11:53:53

 

Spørgsmål: 
Hej,

Vi har for 10 mdr. siden købt et nybygget rækkehus (februar 2014). Der var på salgsopstillingen under ejendomsskat opgivet et beløb på lige under 10.000. Der forelå ikke ny vurdering og der var ingen information om omvurdering. Vi har nu modtaget opkrævning for 2015 på 30.000 kr. ca.

Har ejendomsmægler ikke et ansvar for at sikre, at oplysningerne er korrekte, og i det tilfælde en vurdering ikke foreligger, skulle få svar fra Skat angående dette?

Det er en voldsom variation på 300% af det anførte beløb. Grundværdi er i øvrigt sat til det dobbelte af salgsopstillingen endvidere. Vi havde naturligvis en formodning om en maks. 7% stigning fra 2014 beløb.

Kan vi evt. rette et erstatningskrav mod mægler?

Mvh

Svar:

Hej,

Ejendomsmægler har pligt til at meddele alle relevante oplysninger til køber til brug for købers vurdering af handelens gennemførelse.

Således skal ejendomsmægler også indhente oplysninger omkring de forvente ejendomsskatter, når der er tale om salg af en parcel, der er under udstykning.

Foreligger der ikke sådanne oplysninger, vil ejendomsmægleren efter omstændighederne være ansvarlig overfor køber.

Jeg vil i det konkrete tilfælde anbefale dig at søge en drøftelse med ejendomsmægleren. Kan I ikke opnå enighed, har du mulighed for at indbringe sagen for Klagenævnet for Ejendomsformidling.

Med venlig hilsen

Anders Welding
Danske BOLIGadvokater, Amager


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse