Ejendomsmægler genanvender vores billeder og salgsopstilling | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Ejendomsmægler genanvender vores billeder og salgsopstilling

27.09.2022 15:28:01

 

Spørgsmål:

Kære BOLIGadvokat

Vores gamle lejlighed skal nu igen sælges godt 1,5 år efter vi solgte.

Det er den samme ejendomsmægler, der udbyder lejligheden og det er nøjagtigt de samme billeder og en fuldstændig éns salgsopstilling i forhold til vores. der (gen)bruges. Dog er priserne ændret.

Eftersom vi betalte for billeder og udarbejdelse af salgsopstilling, kan vi så kræve at ejendomsmægleren enten fjerne billederne eller at vi får de penge tilbage, vi betalte for den service, som de nu genbruger uden vores tilladelse?

Det er måske lidt en principsag, men vi mener, at ejerskabet af billederne tilhører os og at ejendomsmægleren ikke kan genbruge materialet uden vores tilladelse.

Svar:

Kære Spørger

Hvis der er tale om, at den samme mægler, som solgte jeres lejlighed, nu er mægler igen på dette salg, bør I først og fremmest undersøge, om den aftale, som I indgik med mægleren, indeholder en rettighed til for mægler at genbruge jeres billeder – også i senere salgssituationer.

Hvis dette ikke skulle være tilfældet, bør der rettes kontakt til mægleren om sagen. I den situation anbefaler jeg, at I tager kontakt til en boligadvokat for nærmere vejledning.

Med venlig hilsen/Kind regards

Cecilia Veistrup

Dansk BOLIGadvokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse