Dokumentation for septiktanks stand | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Dokumentation for septiktanks stand

25.11.2022 09:28:08

 

Spørgsmål:

Kære BOLIGadvokat

Jeg kan se, at der er en servitut på en septiktank på grunden, hvor det hus, jeg ønsker at købe, ligger. Hvordan skal jeg forholde mig til dette?

Huset er totalrenoveret, og ejendomsmægler fortæller, at sælger giver sit ord på at den er i orden – der foreligger dog ingen dokumentation herfor.

Svar:

Kære Spørger

Hvis du er i tvivl om lovligheden af septiktanken, bør du kontakte kommunen, inden du binder dig endeligt til en handel. Hos kommunen kan du få afklaret, om der foreligger en myndighedsgodkendelse af tanken.

Hvis der foreligger en myndighedsgodkendelse, men du alligevel har begrundet mistanke om, at septiktanken ikke passer til ejendommen eller er defekt, må du forsøge at finde en løsning med sælger, inden du binder dig endeligt til en handel.

Det kan være, at I skal have tanken undersøgt, inden du binder dig endeligt til handlen. Det kan også være, at du skal have et afslag i købesummen, der afspejler den risiko, du påføres som følge af forholdet.

Det kunne også være en mulighed, at sælgeren afgiver en garanti (indestår) for, at tanken er lovlig og virker, som den skal. I sidstnævnte tilfælde, vil sælgeren ifalde pligt til at yde dig erstatning, hvis det senere viser sig, at tanken alligevel ikke er, som den burde være.

Med venlig hilsen

Henrik Palmkvist

Dansk BOLIGadvokat, København Ø


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse