Dødsbo | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Dødsbo

02.05.2018 11:56:58

 

Spørgsmål:

Et dødsbo er sat til salg med tilhørende tilstandsrapport og elinstalationsrapport, som er udløbet. Arvingerne ønsker ikke at forny disse rapporter. Der er i salgsopstillingen blevet fraskrevet alt ansvar, som der i den forbindelse er taget højde for i udbudsprisen. Hvem kommer i forbindelse med købet til at hæfte for skjulte fejl og mangler? Hvilke problematikker kunne der være i forbindelse med en manglende ejerskifteforsikring for sælger og køber?

Svar:

Hej spørger,

I den nævnte situation vil dødsboet teoretisk set hæfte for skjulte fejl og mangler. Ansvarsfraskrivelsen fra boets side er uden retsvirkning, når boet fravælger at benytte huseftersynsordningen. Det fremgår udtrykkeligt af § 21a i lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom.

Alligevel er det dog reelt køber, der løber den største risiko ved, at boet fravælger at forny rapporterne. Skulle der senere vise sig fejl og mangler ved ejendommen, er der ingen ejerskifteforsikring, der dækker, og boet kan være afsluttet for længst med den virkning, at der ingen er at rette krav imod. Der er i dødsboskifteloven hjemmel til at begære et dødsbo genoptaget. Det vil dog praktisk talt næppe ske grundet en sag om mangelindsigelser fra køberen af boets faste ejendom. Således kommer man som køber med al sandsynlighed selv til at hænge på udgifterne til mangeludbedringen i sidste ende.

Med venlig hilsen / Best regards

Henrik Palmkvist
Danske Boligadvokater, København


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse