Disposition over kreditbeskyttede midler og aktiver | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Disposition over kreditbeskyttede midler og aktiver

23.01.2015 12:16:56

 

Spørgsmål:

Hejsa,

Jeg købte et hus for en erstatning som jeg modtag. jeg fik den selvfølgelig på en kreditorbeskyttet konto osv. Jeg ved godt, at ingen kreditorer kan gøre udlæg i mit hus fordi det jo er købt for min erstatning. Nå men mit spørgsmål er således: Jeg kan bytte mit hus væk til et andet og vil det stadig så være kreditorbeskyttet (mit nye hus), eller hvad hvis jeg sælger mit hus og køber et, er det så kreditorbeskyttet? Håber på svar.

Svar:
Hej,

Hvis dit hus er købt for kreditorbeskyttede midler, kan du godt sælge dit hus og købe et andet eller bytte huset til et andet og fortsat opnå kreditorbeskyttelse af dit nye hus. Det afgørende er blot, at du kan dokumentere, at der ikke sker sammenblanding af kreditorbeskyttede og andre midler. Du bør få tinglyst en servitut på huset, hvoraf fremgår, at købesummen er betalt med kreditorbeskyttede midler.

Det kan være vanskeligt ved disposition over kreditbeskyttede midler eller aktiver at sikre sig, at midlerne/aktiverne opretholder sin status som kreditorbeskyttede. Jeg vil derfor anbefale, at du søger vejledning hos en advokat, så du er sikker på, at du kommer til at bære dig rigtigt ad.

Med venlig hilsen

Henrik Palmkvist

Danske BOLIGadvokater, Frederiksberg


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse