Depositum | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Depositum

04.02.2019 09:37:11

 

Spørgsmål:

Hej, jeg lejede et hus i 2014 og skulle betale et depositum. Jeg fik lov til at dele det over de måneder, jeg ville, men sagen er den, at det blev stoppet for ca 3 år siden, fordi udlejer ikke fik lavet de ting, han skulle havde gjort, før jeg flyttede ind. Det er ikke bragt i orden endnu. Kan han efter de år så nu indkræve resten af depositummet?

Svar:

Kære Spørger,

Jeg må beklageligvis meddele, at jeg ikke på baggrund af de foreliggende oplysninger kan give et konkret svar på spørgsmålet.

Svaret på spørgsmålet afhænger således af flere uoplyste faktorer for så vidt angår indholdet af den indgåede aftale med udlejer samt en nærmere kvalifikation af den misligholdelse, som du som lejer mener, at udlejer har gjort sig skyldig i.

Helt grundlæggende kan det siges, at du som lejer vil være forpligtet i overensstemmelse med den aftale, som du har indgået med udlejer. Men en sådan aftalt rettighed kan eventuelt efterfølgende konkret bortfalde, såfremt der foreligger misligholdelse eller passivitet fra den ellers berettigedes side.

For en nærmere afklaring af retsstillingen bør du tage kontakt til en boligadvokat, der kan se nærmere på de nævnte faktorer og derudfra kan give sin konklusion.

Med venlig hilsen
Rasmus H. E. Agathon
Danske Boligadvokater, Frederiksberg


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse