Depositum retur fra konkursramt mægler | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Depositum retur fra konkursramt mægler

22.04.2022 09:49:06

 

Spørgsmål:

Kære BOLIGadvokat

Den 1. januar 2022 købte jeg et sommerhus til 550.000 kr., hvor jeg betalte 10% depositum (55.000kr), der blev overført til en bankkonto hos en mægler.

Den 16. december 2021 slår ejer af mæglerfirmaet sig selv personlig konkurs og overfører mit depositum til sin egen bankkonto.

Dette finder jeg ud af, når jeg kontakter kurator, der er ansvarlig for konkursboet. Sælger af sommerhuset har altså ikke fået depositummet fra mægleren.

Mit spørgsmål er så: kan jeg som køber af sommerhuset på nogen som helst måde gøre krav på at sælger får sit depositum fra mægler? Eller er det en sag mellem sælger og mægler?

Jeg vil oplyse om at DE (danske ejendomsmæglere), Ejendomsmæglernævnet og kurator er blevet kontaktet af både mig og sælger allerede, uden at der er sket noget i sagen. Vi har også ved flere anledninger kontaktet mægleren og hans kontor uden at komme noget videre i sagen.

Mægleren sender falske beviser på, at han allerede har overført depositummet tilbage til mig, til en konto i en bank, jeg aldrig har haft konto i.

Mæglerfirmaet, han ejer, er forresten oppe i bedste velgående – ingen konkurs der.

Kan jeg som køber gøre noget i denne sag for at sælger får sit depositum?

Svar:

Kære Spørger

Nej, sælger skal selv henvende sig til kurator og bede om at hans depositum afregnes, evt. med fradrag af mæglers salær.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt

Dansk BOLIGadvokat, Kgs. Lyngby


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse