CO-adresse | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

CO-adresse

20.11.2014 15:17:27

 

Spørgsmål:

Hej,

Min forlovede og jeg har købt bolig, som pt. renoveres sammen med min søsters kæreste, som oven i købet har fået lov til at opholde sig i boligen som tak for hjælpen. Han har selv interesse i at finde sin egen bolig i København, og derfor sammensatte vi dette tilbud for ham: han bor gratis i vores lejlighed imens han hjælper os med at sætte den i stand. Dertil har vi så et par spørgsmål.

Vi ønsker at give ham CO-adresse hos os, så han har mulighed for at flytte læge og andre praktiske omstændigheder til København, men hvilken indflydelse vil det få for vores økonomi, herunder SKAT? Hvad skal vi oplyse, og hvordan, så vi ikke får et skattesmæk?

Svar:

Kære spørger,

Indenfor familiekredsen er der normalt vide rammer for at hjælpe hinanden og lade nogen bo hos sig,  men "søsters kæreste"( ikke samlever) er ikke helt inde i familiekredsen, som den traditionelt forstås.

Hvis der er tale om væsentlige praktiske opgaver, som det ville koste jer væsentlige beløb , hvis en alm. håndværker skulle have lavet det – og hvis den pågældende samtidigt bor gratis, er der for mig at se en risiko for, at han kan blive skattemæssigt bedømt, som om han havde fået et normalt vederlag for arbejdet og I, at I havde fået en normal huslejebetaling.

Begge dele skulle i så fald indkomstbeskattes.

Problemstillingen bliver meget klar, hvis han udfører et arbejde for jer, der normalt er omfattet af hans erhverv, men der er tale om helt konkrete overvejelser, som I bør drøfte med en skatteadvokat, hvis arbejdet har et betydeligt omfang.

Med venlig hilsen,
Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse