Bygherre er gået konkurs, og vejprojekt er ikke færdiggjort | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Bygherre er gået konkurs, og vejprojekt er ikke færdiggjort

14.11.2018 09:23:57

 

Spørgsmål:

Hej. Vi har købt et hus i januar 2014. Det er en udstykning til 24 huse i vores del, hvoraf der kun er bygget 4. I 2017 blev vi kontaktet af kommunen, der sagde, at vi skulle færdiggøre vejen. Vi er på intet tidspunkt blevet gjort opmærksom på, at vi skulle stå for færdiggørelsen. Det står intet sted i skødet og heller ikke i ejendomsoplysningerne fra advokaten. Vi fik at vide, at der ville komme en vej, da vi købte huset. Vi har heller ikke fået noget dokument “Forespørgelse om ejendomsoplysninger” i forbindelse med huskøbet. Hvad gør vi?

I lokalplanen står der, at husbyggeriet ikke må påbegyndes, før der er godkendt vejprojekt, og så vidt vi ved, så blev vejprojektet ikke godkendt. Der står også, at der må ikke ske indflytning, før vejen er færdig. Bygherre er gået konkurs, og nu vil kommunen tørre færdiggørelse af vejen af på os. Er der nogen hjælp at hente noget sted?

Svar:

Kære spørger

Det er en kompleks situation og umulig for mig at redegøre for retsstillingen med de få oplysninger, jeg har modtaget. Jeg tænker derfor, at det er bedst, at I søger rådgivning hos en boligadvokat, der kan gennemgå hele sagen med jer.

Min umiddelbare tanke er dog, at bygherrens konkursbo nok vil forsøge at sælge byggeprojektet til en anden. Hvis det sker, kan I være heldige, at den nye bygherre færdiggør vejen, og at I slipper for problemer. Det kan også være, at konkursboet blot sælger ejendommene. I så fald vil ingen færdiggøre vejen, og så kommer I til at hænge på regningen til etablering af en ny vej sammen med de øvrige grundejere.

I kan også ansøge kommunen om at denne overtager vejen, således at det bliver en offentlig vej. Kommunen har ikke pligt til at overtage vejforpligtelsen, men det kan være, at I er heldige, at kommunen griber ind og hjælper jer uheldige grundejere.

Med venlig hilsen / Best regards

Henrik Palmkvist
Danske Boligadvokater, København


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse