Busstoppested uden for vores hus | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Busstoppested uden for vores hus

09.09.2015 13:58:56

 

Spørgsmål:

Kommunen påtænker at godkende opsættelsen af en busstoppestander uden for vores hus idet busselskabet har efterspurgt det. Som borger, husejer og far kan jeg ikke acceptere dette både ud fra økonomiske men også sikkerhedsmæssige grunde. Kommunen retfærdiggøre deres begrundelse i paragraffer og vil jeg gerne kunne argumentere med afsæt i lov og regler fra borger rettigheder. Det eneste jeg kan fonde frem til er grundlovens paragraf 73. Kan I hjælpe mig med henvisning til love eller tidligere sager? Mange tak.

Svar:

Kære spørger

Med mindre du har nogle konkrete og velbegrundede indvendinger mod, at der etableres busstoppested ved din ejendom, må du finde dig i kommunens vurdering af, hvor det er mest hensigtsmæssigt at placere et busstoppested.

Hvis ikke stoppestedet bliver placeret ved din grund, skal det jo placeres ved en anden grund. Og hvis den grundejer også protesterede og den næste og den næste også protesterede, havde vi jo ikke nogen stoppesteder, og det ville være umuligt at regulere og tilrettelægge den offentlige transport.

Med venlig hilsen

Anders Welding
Dansk BOLIGadvokat, Amager


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse