Budrunde på hus | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Budrunde på hus

07.06.2016 16:25:43

 

Spørgsmål:

Hej, Vi har kig på et hus, som er sat til salg gennem x. Allerede dagen efter det blev sat til salg henvendte vi os til mægleren for at aftale en fremvisning. Det kunne lade sig gøre 6 dage senere.

Dagen inden fremvisningen bliver vi så ringet op af mægleren at det ikke kan lade sig gøre alligevel, da en anden køber havde lavet en mundtlig købsaftale med sælger. Det lød mærkeligt for os!. Jeg spurgte om vi ikke også kunne komme i betragtning evt i en budrunde, men det blev afslået. Herefter kontaktede jeg sælger direkte og forelagde situationen, og han kendte ikke noget til en købsaftale og bad mig kontakte mægleren igen. Det gjorde jeg dagen efter, og pludselig kunne vi godt få lov at se huset og komme i betragtning til et køb. Nu siger mægler så at der nok vil komme en budrunde.

Mit spørgsmål: Jeg har ikke tiltro til den mægler efter denne episode – hvordan tilsikrer jeg mig at mægleren behandler mit bud på lige mod med andres og ikke favoriserer andre købere (igen) ved at oplyse dem mit bud ? Hvad er mine rettigheder/muligheder for at tilsikre en retfærdig afgørelse, hvor sælger vælger hvad der er bedst for ham?

Svar:

Kære køber

Du har en helt berettiget forventning om, at din interesse for ejendommen og bud, du måtte afgive, videregives af mægler til sælger på loyal vis.

Gør mægler ikke det, er det dog i første omgang et internt problem i kommunikationen mellem mægler og sælger.

Jeg er dog naturligvis opmærksom på, at det ligeledes er meget irriterende for dig som køber, hvis en sådan situation opstår.

En mægler har pligt til at videreformidle bud eller interesse for ejendommen, men sælger har frihed til at vælge mellem eventuelt foreliggende bud, og før en endelig aftale foreligger skriftligt mellem dig og sælger, er der ikke en endelig handel.

Du skal huske , at mægler er sælgers mand, og du har måske i situationen behov for hjælp fra din egen  boligadvokat, der vil kunne bistå med afgivelse af bud og fastlæggelse af frister for sælgers  accept, så du måske kunne få mere styr på processen.

Boligadvokaten kan naturligvis give dig en fast prisramme for bistanden inden I starter.

Med venlig hilsen/Kind regards

Erik Turley, advokat (H)
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse