Brugsret | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Brugsret

08.05.2018 13:11:32

 

Spørgsmål:

Vi bor i et baggårdshus, som blev udstykket til en selvstændig matrikel i 2004 (har ejet det siden 2009), da ejeren udstykkede denne del af ejendommen, blev der også lagt en brugsret ind til nabomatriklen af gården og haven. Denne ret har naboen aldrig udøvet før, men kommer nu nærmest ind og invaderer vores gård og have, som om han ejer det. Vi har af gode grunde også brugsret til samme område, da vores hus ligger midt på det. Og det samme har de forretninger og lejligheder, der ligger i tilknytning til samme gård. Naboen er til væsentlig gene, vi snakker havefester og fremmede mennesker på vores grund konstant uden tilstedeværelse af naboen selv, fordi han lader venner og bekendte bruge det, som de har lyst til.

Hvordan står vi overfor at stoppe dette, da vi har et hus vi ikke kan sælge pga. hans opførsel, samt vi føler os “utrygge” på vores “egen grund” fordi der er fremmede mennesker lige uden for vores dør og vinduer konstant i en ellers aflåst gård.

Svar:

Kære spørger

Hvis naboen har fået tillagt en brugsret, er det som udgangspunkt også ensbetydende med, at han må udnytte den – også selv om det kan være uhensigtsmæssigt for jer.

I bør prøve at tale jer til rette om situationen.

Med venlig hilsen
Anders Welding
Danske Boligadvokater, Amager


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse