Brugs- og benyttelsesret | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Brugs- og benyttelsesret

15.06.2022 12:03:27

 

Spørgsmål:

Kære BOLIGadvokat

Kan en beboer i en ejerforening kræve kræve adgang til de øvrige ejerlejligheds fællesarealer, som de respektive lejligheder har alene brugs- og benyttelsesret til?

I min ejerforening bestående af tre lejligheder (stuen = lejlighed nr. 1 , 1. sal = lejlighed nr. 2, 2. sal = lejlighed nr. 3) har man fordelt og tinglyst fællesarealerne på følgende måde:

Den til enhver tid værende ejer af lejlighed nr. 1 har alene brugs- og benyttelsesret til den til ejendommen knyttede have og garage. Den til enhver tid værende ejer af lejlighed nr. 3 har alene brugs- og benyttelsesret til hanebåndsloft og trapperum 2. sal.

Svar:

Kære Spørger

Tak for dit spørgsmål.

Hvis der med formuleringen ”alene” menes en ”eneret”, så skal det tolkes sådan, at ejeren af den enkelte lejlighed har en eksklusiv eneret til et nærmere angivet ”fælles”areal. Det betyder med andre ord også at de øvrige ejere i ejerforeningen ikke har ret til at anvende disse.

For at kunne vurdere, om formuleringen indebærer, at de øvrige ejere i ejerforeningen ikke har nogen form for adgang til de nærmere afgrænsede områder, vil kræve en gennemlæsning af hele tinglysningen.

Jeg er dog på det foreliggende grundlag tilbøjelig til at sige, at formuleringen med brugs- og benyttelsesret må indebære, at øvrige ejere kan nægtes adgang.

Med venlig hilsen

Ramus Lindsten

Dansk BOLIGadvokat, Nykøbing Falster


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse